www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бивш шеф на GM: Tesla няма да изкара до 2019 година!

22.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1329 прочитания
A+ | A-

Бившият вицепрезидент на GM Боб Луц, известен с бомбастичните си и твърде често неверни изказвания, заради които е любим на медиите в Щатите, коментира, че Tesla може да не изкара до 2019 година. В интервю за тв канала CNBC Луц обясни, че Tesla работи на загуба и компанията на Илон Мъск не разполага с някаква тайна, която да й дава предимство спрямо другите, особено като се има предвид, че използва за колите си същите литиево-йонни батерии като другите компании.

Според Луц представянето на електрическия влекач Semi и следващото поколение на Roadster са единствено опит на компанията да привлече свежи капитали. А точно бързото „изгаряне на пари” е основната заплаха за съществуването на компанията.

Другите причини, по мнението на Луц, са забавянето на производството на Model 3, спада в търсенето на Model S и Model X и отново - рекордните загуби на Tesla за третото тримесечие на тази година.

В същото време Model S се пребори за титлата „Най-популярен електромобил” на пазара в САЩ за първите 10 месеца на годината с 20 750 продажби, което е с 13% повече в сравнение със същия период на миналата година. Tesla държи 23% от пазара на електромобили в Щатите, показват последните данни от изследване на USA Today.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4