www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: Aston Martin Vantage има V8 мотор с 510 к.с.

21.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3886 прочитания
A+ | A-

Както и обеща, Aston Martin представи официално новото поколение на Vantage в 12 ч. на обяд днес. "Ако DB11 е джентълмен, то Vantage е ловец," така британският производител описва новото си творение.

Прилика между двете коли не липсва - цялостният профил на новия Vantage наподобява силно този на DB11, но все пак виждаме далеч по-агресивни линии, които гарантират по-добра аеродинамика при висока скорост.

Инженерите на фирмата са гонили максимално добри характеристики на пътя, които да приближат машината до Porsche 911. Именно заради това, двигателят е поставено по-близо до центъра на колата, както и по-ниско до земята с цел по-нисък център на тежестта. Резултатът е разпределение на тежестта върху двете оси от 50:50.

Интериорът на Vantage залага на множество физически бутони и относително малък информационен дисплей в центъра на таблото. Скоростен лост няма, а посоката на движение (D, N, R) се избира от бутони на централната конзола.

Задвижването на новия Vantage идва от вече познатия ни 4.0-литров битурбо мотор, който използва и DB11. Това е агрегат на Mercedes-Benz, който британците получиха след подписването на нов договор за партньорство.

Агрегатът е бил специално преработен и настроен за нуждите на Vantage, като резултатът е 510 к.с., които осигуряват спринт от място до 96 км/ч за само 3.6 секунди. Максималната скорост на движение е над 310 км/ч.

V8 двигателят е вързан с 8-степенна автоматична трансмисия ZF, която сме виждали и в доста други автомобили на пазара. Тук настройката е по-динамична и ударна от стандартното.

Очаква се доставките на Vantage да започнат от втората половина на следващата година, като цените за САЩ започват от 150 000 долара. Предстои да станат ясни цените и за останалите пазари.

 Тагове: aston martinvantageНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ