www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault няма да се връща в Щатите

21.11.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1192 прочитания
A+ | A-

Главният изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон обяви, че френската марка няма да се завърне на пазара в САЩ, където алиансът вече присъства сериозно чрез Nissan, Infiniti и Mitsubishi.

Според Гон, в средносрочен план не би трябвало да очакваме появата на модели на Renault на американския пазар.

„Лесно е да отидеш в Щатите и да продадеш няколко коли – обясни Гон в интервю за Automotive News. – Но за да постигнеш нещо повече на американския пазар, който е много конкурентен, трябва да разполагаш със стратегия за лансиране на моделите и маркетинг.”

Гон потвърди, че очаква сериозен ръст на Renault-Nissan в Азия, като основно става дума за пазара в Китай. Планът на компанията е да продава 14 милиона коли на година в края на 2022-а.

„Както знаете, Nissan изпълнява продуктовата си стратегия в Китай, Renault сега навлиза на този пазар, а Mitsubishi има сериозен ръст там”, обясни Гон.

Той поясни, че планира да постигне интегриране на марките Renault, Nissan и Mitsubishi чрез споделянето на четири платформи между тях. Платформите ще се използват за субкомпактни, компактни и среден клас модели, а четвъртата ще е за електромобили. В допълнение на това три четвърти от моделите на всички марки ще си споделят двигатели, като досега този показател беше едва 25%.

Renault напусна американския пазар през 1991 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ