www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Слагат видео регистратори в обществения транспорт

19.11.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 2655 прочитания
A+ | A-

За промени в законадателството, регламентиращи снабдяването с видео регистратори на всички превозни средства, които извършват обществен транспорт, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Това стана ясно на среща, организирана от министър-председателя Бойко Борисов, за засилване на мерките за безопастността на пътя.

Извънредната среща  на премиера с всички отговорни институции беше инициирана по повод зачестилите пътни инциденти в последните няколко дни. Министър Московски посочи, че с оборудването на превозните средства с камери, които да заснемат цялата пътна обстановка, ще се осъществява постоянен контрол на водачите.

В същото време с тях значително ще се подпомогне МВР при установяване на причините за пътно-транспортните произшествия. Планираме още да въведем като задължително изискване, всички седалки да са оборудвани с колани и да се спазват нормите за евростандарт с най-високи нива на безопасност, допълни още той.

По отношение на критериите за свидетелствата за управление, наредбата е адаптирана към европейските изисквания, но сме готови да бъдем още по-рестриктивни, каза министърът. Започваме засилени проверки на всички пунктове за технически прегледи, а до седмица в Народното събрание ще бъде внесен законопроект за регистрационен режим на автосервизите и автоморгите, с който ще можем да контролираме тяхната дейност, посочи Московски.Тагове: Видео регистратор безопасност обществен транспортНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4