www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

SEAT Leon Cristobal проверява водача за алкохол

17.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4494 прочитания
A+ | A-

Още по темата

SEAT представи концептуалния Leon Cristobal на изложението Smart City Expo в Барселона, като автомобилът е кръстен така в чест на Христос, а една от особеностите му е вграденият тестер за алкохол.

Към него създателите му са добавили още пет системи за безопасност, които намаляват основните причини за катастрофи и инциденти. Електронните помощници на водача трябва да се борят със сънливостта на водача, разсейването, високата скорост и шофирането след употреба на алкохол.

Затова и тестерът блокира двигателя и той не може да запали, ако системата установи алкохолни пари в дъха на водача.

Колата е снабдена и със системата Drive-coach, която съветва водача за най-безопасно шофиране. Електрониката следи движението на очите на шофьора и определя кога той е гладен или иска да се обади по телефона.

Leon Cristobal е оборудван и с „черна кутия”, която събира данни от представянето на автомобила по време на движение, след което ги изпраща на предварително определен мобилен телефон в случай на катастрофа.

Отделно от това компанията е разработила и система Mentor, която се използва при млади шофьори и с нейна помощ родителите им могат да ограничават скоростта и да следят автомобила в реално време.

От компанията твърдят, че ако половината автомобили, движещи се в момента получат такива системи за безопасност, то количеството на катастрофите ще бъде намалено с 40%.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ