www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

46 заявки за Писта "Диамо" в Серес

16.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 6836 прочитания
A+ | A-

46 пилоти са подали заявки за участие в Писта „Диамо”, организирана от СК „Диамо” – 7-и и последен кръг от шампионата на България по Затворен маршрут и ще се проведе този уикенд на 18 и 19 ноември на пистата в гр. Серес. В традициите на благоевградския клуб, винаги е заложено и международно присъствие. Три дни преди приключване на крайния срок за подаването им, организаторите са получили 16 заявки на чуждестранни пилоти от Гърция и Македония.

Най-многобройната група е тази в Серия Туринг (до 2000 куб.см.), в която присъстват 17 пилота. След това се нареждат Серия Спорт и Макси със съответно 11, и 8.

Въпреки че шампионските титли в сериите Макси и Туринг се решиха предсрочно в предния кръг, то сега именно тези пилоти ще вземат участие Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) и Иван Влъчков (Honda Civic) от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм Пловдив. Битка в същите класове ще има за второ и трето място. В Серия Спорт все още няма шампион, но пък за това имената на Ерменко Ерменков (Citroen Saxo, АСК Джордан Рейсинг Тийм) и Искрен Веселинов (Honda Civic, АСК Хоби кар) ще приповдигнат интереса на зрителите. Веселинов ще стартира в Гърция, въпреки че беше заловен през седмицата в Русе от полицията след гонка с органите на реда и се оказа, че колата му е без номера – глупав и неподходящ опит за „тестове” преди състезанието.

В програмата на надпреварата ще присъства и Купа „Лада“, като за това състезание има подадени 10 заявки.

До този момент, домакините от Благоевград са единствените, които организират надпревара от шампионата по Затворен маршрут извън пределите на България.

Писта „Серес“ е най-голямото такова съоръжение на Балканския полуостров и е сертифицирана за провеждане на състезания във Формула 3.

„Имайки предвид, че Серес е далеч за по-голямата част от отборите, смело мога да кажа, че списъкът със заявени участници е добър. А и като добавим в това число, че шампионските титли в две от сериите станаха ясни преди нашия кръг, наистина в клуба сме доволни от броя на пилотите.

"До момента Писта „Диамо“ в център на събитията Писта „Серес“ не е достигнал такъв голям интерес, все пак имаме 16 състезатели от Гърция и Македония. Надявам се на интересна битка при всички пилоти. От страна на организация издърпахме програмата в събота и неделя по-рано от предвиденото, поради съображения с метеорологичните условия.“, заяви рейс директорът на Писта „Диамо“ Славчо Кордев.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ