www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Следващият Subaru WRX STI може да е хибрид

15.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1354 прочитания
A+ | A-

Следващото поколение Subaru WRX STI, което вече се раздели с името Impreza, най-вероятно ще се лиши и от 2,5-литровия турбо мотор, който ще отстъпи място на по-ефективен двигател. Шефът по продажбите и маркетинга на Subaru в Европа Давид Дело Стрито обясни, че този двигател „просто няма да съществува в бъдеще”.

Той обаче не осигури още подробности за задвижването на следващия WRX STI, като обясни, че в Subaru следят внимателно „развитието на пазара и системите за задвижване”.

Слуховете за електрификация на следващия STI от страна на Subaru стават все повече. Предполага се, че на борда на колата ще се появи нов 2-литров боксер с турбо, който ще задвижва предните колела, а задните ще се задвижват от електромотор. Така Subaru ще запази известната си система за задвижване 4х4 и ще се впише в новите изисквания за намаляване на разхода на гориво и снижаване на вредните емисии.

Новите WRX и WRX STI ще се появят най-рано през 2020 година, като и двата модела ще използват новата платформа SGP (Subaru Global Platform), а дизайнът би трябвало да е еволюция или версия на този, който демонстрира концепът Viziv Performance.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ