www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият Corvette ZR1 ще гони рекорда на "Нюрбургринг"

15.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1586 прочитания
A+ | A-

Новият Corvette ZR1 вече спечели признанието за най-мощния автомобил, носещ името на един от най-известните модели на Chevrolet. ZR1 се задвижва от 6,2-литров V8 мотор с компресор от серията T5 и мощността му е 755 конски сили, което означава максимална скорост 337 км/ч.

И естествено, следващата цел на създателите на ZR1 ще е рекордът на Северната дъга на легендарната германска писта „Нюрбургринг”. За лош късмет на американците, опитът им ще трябва да почака до 2018 година, тъй като до края на тази година синоптиците дават само няколко сухи дни в планината Айфел.

Chevrolet постигна 7.16,04 минути с Camaro ZL1 1LE през тази година, но ZR1 би трябвало да е по-бърз.

Новият автомобил получава гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, осигуряващи максимално сцепление, 8-степенен автоматик с бързо превключване на предавките и нов аеродинамичен пакет, който дава с 60% повече притискане към пътя в сравнение с Z06.

Така че надеждите в Chevrolet са за обиколка под 7 минути. Ако това се случи, то ZR1 ще подобри постижението на Dodge Viper ACR (7.01,3 минути) и ще се доближи до Lamborghini Aventador (6.59,73 минути).

Засега най-бързият Corvette на Северната дъга е C7 Z06 с време 7 минути 13 секунди и 90 стотни, постигнато през април. Но Z06 има със 105 конски сили по-ниска мощност и не толкова ефективна аеродинамика, въпреки че колата беше със същите гуми като ZR1.

Продажбите на ZR1 започват през пролетта на следващата година, а опитът за рекорд трябва да се случи някъде през лятото.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ