www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

McLaren P15 идва на 10 декември

15.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2296 прочитания
A+ | A-

Още по темата

По време на изложението в Дубай от McLaren потвърдиха датата на представянето на най-екстремния модел на британската компания. Засега проектът носи името P15 и се очаква автомобилът да е предназначен основно за използване на писта, въпреки че ще има хомологация и за движение по обществените пътища.

Премиерата на P15 е насрочена за 10 декември, а след него ще видим и P23, за когото от компанията твърдят, че ще е „първият в света хипер гран туризмо” автомобил.

И двата бъдещи модела ще са част от семейството Ultimate Series, в което сега влизат хибридните супер автомобили P1 и P1 GTR.

Все още няма официална информация за техническите данни на P15, но се очаква, че в основата на задвижването му отново ще бъде 3,8-литровият двигател с две турбини, използван от McLaren, като се предполага, че мощността на P15 ще е 800 конски сили. Възможно е при P15 да се използва подобрена версия на 7-степенната роботизирана трансмисия, която се предлага с купето 720S.

Отсега е сигурно, че P15 ще е по-лек от P1 и теглото му ще е около 1300 кг.

Производствената серия на P15 ще е ограничена, но в McLaren имат поръчки за всички коли. P23 също ще се произвежда в лимитирана серия – 106 коли, всяка от тях с цена около 2 милиона евро.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ