www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Електрическото бъдеще на BMW

13.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1475 прочитания
A+ | A-

BMW Group има възможност да завърши годината с 100 000 продажби на plug-in хибриди и електрически автомобили, а наскоро шефът на компанията Харалд Крюгер обяви, че електрификацията е „топ приоритет” за фирмата.

През октомври във Франкфурт BMW показа някои интересни серийни и концептуални модели, които подсказват какво да очакваме от компанията в близко бъдеще.

Естествено, става въпрос за скромното освежаване на електрическия BMW i3 и представянето на спортната версия на електромобила – i3s. Появи се и концептуалния X7 iPerformance – plug-in хибрид SUV с три реда седалки, както и i Vision Dynamics – модел тип Gran Coupe с четири врати и изцяло електрическо задвижване, който най-вероятно ще стигне до серийно производство. При Mini електрификацията също напредва – през 2019 година би трябвало да очакваме изцяло електрическият модел на британската марка.

Към това трябва да прибавим и вече съществуващите около 10 plug-in и електрически модели на BMW Group, а Крюгер обеща за автомобилното изложение в Лос Анжелис 5 електрически модела, сред които ще има и световна премиера, т.е електромобил, който досега компанията не е показвала.

Крюгер обясни пред Driving.ca, че преходът към хибриди изправя всеки автомобилен производител пред сериозни предизвикателства, а анализаторите на развитието на автомобилната индустрия вече трябва да мислят над някои проблеми, които доскоро се смятаха за част от бъдещето – повторното използване на батериите, както и практичното приложение на технологиите за автономно придвижване на автомобилите.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ