www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota: Двигателите с вътрешно горене ще изчезнат до 2050 година

13.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1354 прочитания
A+ | A-

Прогнозите на японския автомобилен гигант Toyota сочат, че двигателите с вътрешно горене – бензинови и дизелови, ще изчезнат напълно до 2050 година, а от 2040 година нататък те ще задвижват едва 10% от новите коли, и то като част от хибридна система.

Това обяви шефът на направление Изследване и развитие на Toyota Сейго Кузумаки, който напомни, че правилата за вредните емисии в световен мащаб ще продължат да се затягат, а развитието на електромобилите ще набира все повече скорост. В крайна сметка това ще сложи край на продажбите на бензинови и дизелови коли.

„Очакваме, че през 2050 нивото на емисиите въглероден двуокис ще бъде с 90% по-ниско в сравнение с 2010 година – обясни Кузумаки. – За да постигнем това, от 2040 година нататък просто няма да се произвеждат коли само с двигатели с вътрешно горене, но тези мотори ще останат част от хибридните системи за задвижване.”

В момента Toyota държи около 43% от глобалния пазар на електрифицирани автомобили (хибриди и електромобили), като основната заслуга за това е на Prius – първият сериен хибрид вече е постигнал над 11 милиона продажби.

Най-добре продаваният електромобил е Nissan Leaf с около 50 000 продажби годишно, а Toyota планира да лансира цяло семейство електромобили през 2020 година. Първото поколение електрически модели на Toyota ще са с литиево-йонии батерии и ще имат максимален пробег от 500 километра с едно зареждане.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ