www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche Mission E може да стане модел на Bentley

13.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1317 прочитания
A+ | A-

Bentley планира лансирането на електрически спортен седан, който ще е създаден на базата на Porsche Mission E. Информацията е на списание Automobile.

Предполага се, че новият модел на Bentley ще се казва Barnato – в чест на Джоуел Уулф Барнато – един от групата пилоти на марката, известни като Bentley Boys, донесли най-големите й успехи в Льо Ман. Барнато има три поредни победи в „24 часа на Льо Ман” между 1928 и 1930 година.

Почти сигурно е, че електрическият модел на Bentley също ще е четириместен и с четири врати, но с много по-луксозен интериор в сравнение със серийната версия на Mission E.

Все още няма никаква информация за техническите данни на бъдещия модел на британците. Но е логично да се смята, че Bentley ще ползва задвижващата система на Porsche Mission E, която се състои от два електромотора  обща мощност 600 конски сили. С едно зареждане Mission E изминава 500 километра и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Производството на Mission E ще стартира през 2019-2020 година, но все още не се знае кога ще се появи моделът на Bentley.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ