www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новият ZR1 е най-мощният Corvette в историята

13.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1537 прочитания
A+ | A-

Новият Corvette ZR1 е най-мощният в историята на модела, а преди него такъв вариант на спортния автомобил беше представен с четвъртото и шестото поколение на модела. А първият ZR1 пък беше разработен с помощта на Lotus.

Сега в GM са създали новия Corvette ZR1 със собствени сили, а резултатът е впечатляващ – мощността на двигателя е 766 конски сили и моторът има 969 Nm максимален въртящ момент.

Новият Corvette ZR1 се задвижва от мотор от новото поколение на двигателя LT5, което е създадено на базата на агрегатите LT4, които се използваха при Corvette Z06. Мощността на Z06 е 659 конски сили, а максималната му скорост е 315 км/ч, което също е повече от впечатляващо.

LT5 не нарушава традициите, отново става въпрос за 6,2-литров V8 мотор, който обаче за първи път получава комбинирана система за впръскване на горивото – в колекторите и директно в цилиндрите, а промени са претърпели интеркулерът и коляновият вал. Заедно с още промени по мотора мощността му е била повишена с над 100 конски сили!

Клиентите на новия Corvette ZR1 ще могат да избират дали да си купят кола със 7-степенна механична кутия или с автоматик с 8 предавки.

Като цяло при окачването промените са засегнали основно настройките, а още в базовото изпълнение се появяват амортисьорите с електронно управление Magnetic Ride.

Максималната скорост на новия ZR1 е 338 км/ч, но създателите му твърдят, че той си остава автомобил за всеки ден и затова е оборудван с кожени седалки с подгряване и вентилация, аудиосистема Bose, инфотейнмънт система и климатик.

Продажбите на ZR1 започват в началото на следващата година, а малко по-късно тази година трябва да очакваме и цените на новия флагман на Chevrolet.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ