www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел: Люис не беше реална заплаха

13.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1306 прочитания
A+ | A-

Себастиан Фетел спечели 47-ата си победа във Формула 1 в Бразилия вчера, а този успех беше много важен защото сложи край на серията неуспехи на Скудерията през втората половина на годината, които на практика извадиха германеца от битката за титлата.

Себ записа третата си победа в Сао Пауло с аванс от 5,5 секунди пред Фетел на финала, но германецът обясни, че в нито един момент световният шампион, който стартира последен от алеята пред боксовете не е имал реален шанс да го догони.

„Стратегията с гумите, която използва Люис беше по-добрата – заяви Фетел.- Той стартира с меките, след това мина на супер меки сликове, докато пилотите в Топ 10 трябваше да стартираме със супер меки заради резултатите от квалификацията.

„Не за първи път тази година такава стратегия – обърнатият вариант на това, което използват лидерите, дава предимство на преследвачите.

„В края на състезанието супер меките сликове бяха по-бързите гуми, но Люис изкара доста време с тях на пистата и нямаше как да се доближи.

„Следяхме прогреса му в класирането, но нашата битка беше с Ботас, не с Хамилтън, който в нито един момент нямаше реален шанс да ни доближи. Да, той излезе зад Кими, но нищо повече.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ