www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Калифорния създадоха електромобил с 6 мотора

10.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2049 прочитания
A+ | A-

Калифорнийският технологичен стартъп RAESR (Rice Advanced Engineering Systems and Research) представи електрически хипер автомобил с 6 електромотора – Tachyon Speed. Електромобилът е кръстен така в чест на тахионите – частиците, които се движат по-бързо от скоростта на светлината.

RAESR се занимава с проектирането и създаването на електрически задвижващи системи и системи за регенерация и съхранение на енергия, така че създаването на електромобил е чудесен начин за реализация на потенциала на компанията.

Прототипът на купето с две врати и агресивен дизайн се задвижва от 6 електромотора със сумарна мощност 1250 конски сили и 4948 Nm въртящ момент.

За ускорение от 0 до 96 км/ч са необходими по-малко от 3 секунди, а максималната скорост на Tachyon Speed е 386 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батериите в градски условия е 241 километра.

Автомобилът е изграден върху тръбна рама от хроммолибденова сплав, към която са закрепени панелите на купето от карбон. Същият материал е използван и при целия аеродинамичен пакет на колата – от предното крило до задното. Някои елементи са създадени на 3D принтер от поликарбонатни сплави, които се използват в космическата промишленост.

Tachyon Speed е оборудван с лаунч контрол, работещ в няколко различни режима и окачване, което дава възможност да промяна на клирънса на колата.

Все още обаче не се знае дали този впечатляващ прототип ще има сериен наследник и евентуално каква ще е цената му.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ