www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

PSA пуска Opel на нови пазари, включително и САЩ

10.11.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1857 прочитания
A+ | A-

PSA Group планира глобална експанзия на Opel, което означава, че моделите на германската марка може да се произвеждат в заводите на французите в Китай, Русия и дори Иран. Част от представения вчера план Pace за възраждане на Opel е и идеята за лансиране на Opel на пазара в Щатите. И досега там се предлагаха коли на марката, но от бившия собственик на Opel и то под името Buick.

Част от политиката на GM беше да възпира навлизането на Opel на ключови развиващи се пазари като Китай и Индия с идеята, че германските модели може да се окажат сериозна конкуренция на Chevrolet и Buick, като някои от продаваните там коли на тези две марки са базирани на модели на Opel.

Сега с оглед на това, че гамата на Opel ще бъде качена на платформи на PSA, възможностите за присъствие на пазарите извън Европа нараства.

„Най-накрая Opel ще излезе на глобалния пазар”, заяви вчера главният изпълнителен директор на компанията Михаел Лошелер.

Той обяви, че до 2022 година Opel ще навлезе на над 20 за марката пазари, като сред потенциалните пазари попадат и Аржентина, Саудитска Арабия и Тайван. Лошелер потвърди, че в Opel проучват възможностите да започнат продажби в Китай и Бразилия.

Все още обаче няма категоричен отговор на въпроса за САЩ. В същото време шефът на профсъюзите в Opel Волфганг Шефер-Клуг обясни, че „вече нищо не стои на пътя на Opel към американския пазар”. PSA обяви по-рано тази година, че планира завръщане на американския пазар и най-вероятно Opel също ще получи роля в тази офанзива.

Лошелер допълни, че Opel ще спре да внася коли от заводите на GM в Южна Корея, като това ще се отрази добре на натовареността на заводите на марката в Европа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ