www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Безпилотен бус бе ударен от камион 2 ч след пускането му (видео)

09.11.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Kiril Stoykov | 8284 прочитания
A+ | A-

Микробус без шофьор в Лас Вегас се сблъскал с камион по-малко само 2 часа от официалното пускане на совалката по улиците в града. Шатълът с няколко пътници в него катастрофира в огромен камион. Никой не е бил ранен при инцизента, като градските власти казват, че е виновен в случая шофьора на камиона.

"Сензорите на безпилотната совалка са регистрирали наличието на камиона и тя е спряла. За съжаление обаче камионът не спира и се удря в предната част на автономния автомобил. Ако камионът бе оборудван със същите сензори, нямаше да има катастрофа", се казва в официалното становище на властите в американския град.

Безпилотната машина може да побере до 12 пътници, като един служител "шофира" само чрез компютърно наблюдение, но няма педали. Автомобилът използва GPS и електронни сензори и друга технология за движение.

Шатълът без шофьор може да вдигне максимално 45 км/ч, но обикновено се движи с 25 км/ч. Той е произведен от френската компания Navya и е тестван през януари в Лас Вегас.

Това е първото превозно средство без шофьор в обществения транспорт в САЩ.

Представител на град Лас Вегас заяви, че колата е преминала още два обиколки след инцидента. Совалката на Navya струва приблизително 260 000 долара.
Тагове: автономниколикатастрофаЛасвегасбезпилотнаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ