www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Във Франция: Ford ще подкрепи Ожие и M-Sport

09.11.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3325 прочитания
A+ | A-

Сайтът на френското списание Autohebdo съобщи, че за следващия сезон автомобилният производител Ford ще се завърне в световния рали шампионат (WRC) и ще подкрепи 5-кратния световен шампион Себастиен Ожие и тима на Малкълм Уилсън M-Sport.

Ожие и M-Sport постигнаха този сезон най-големия успех за Ford в моторните спортове за годината – световни титли в ралитата при пилотите и конструкторите, без обаче тимът да ползва подкрепата на компанията.

Така M-Sport успя да победи заводските отбори на Hyundai, Citroen и Toyota в световния рали шампионат.

Доста преди края на сезона Ожие, който има договор с M-Spot само за тази година заяви, че иска да остане при Уилсън, но само ако той успее да си върне подкрепата на Ford или си намери голям спонсор, който да му позволи развитието на Fiesta WRC по новите технически правила на WRC.

Според френското издание, съвсем скоро от Ford ще обявят официално завръщането си с M-Sport в WRC, като все още няма данни кога точно ще се случи това. Преди дни подобна информация се появи и в испански източни, но с по-голяма доза спекулации.

През сезона Ford оказваше „техническа помощ” на M-Sport, но без да се ангажира официално с тима на британеца.

Предполага се, че средствата за подкрепата на M-Sport или поне част от тях ще дойдат от изтеглянето на тима на Кен Блок от световния рали крос шампионат, където програмата на американеца беше закрита.

Бившият шеф на Ford Europe Motorsport Джерард Куин отказа коментар по въпроса, а от 1 декември Ford Performance ще има нов шеф, което означава, че новината може да бъде съобщена и за неговото назначение.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ