www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Задава се турска автомобилна марка, ще прави електромобили

06.11.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 7406 прочитания
A+ | A-

Пет големи автомобилни компании в Турция ще обединят усилията си в подкрепа на проекта Automobile of Turkey, стартиран лично от президента на страната Реджеп Ердоган. Те ще стартират местна автомобилна марка, която трябва да захранва основно локалния пазар.

Очаква се още през 2019 година новосформираният бранд да покаже първия си прототип, като фокусът на дейността на марката ще бъдат електрическите автомобили. Серийната версия на концепта ще бъде готова през 2021 година, когато трябва да стартират и продажбите към населението.

Към момента, турската автомобилна индустрия може да се похвали със заводи на доста брандове, а освен това голяма част от фирмите за части също имат свои фабрики в съседката ни. Това осигурява сериозен гръб на новия проект.

Анонсът за новата марка бе направен официално, като сериозно разбуни духовете сред автомобилните фенове в страната само за няколко дни. Турция се смята за една от доста автомобилните нации, тъй като на година там се продават около един милион чисто нови коли.Тагове: турцияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ