www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lexus ще бъде готов с ниво 4 на автономност през 2020 година

01.11.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Angel Sergeev | 1305 прочитания
A+ | A-

Toyota ще лансира най-новите си автономни технологии чрез луксозния си бранд Lexus, като постепенно ще се стреми да ги пуска и за по-достъпните си модели. Това става ясно от голям анализационен материал по темата на онлайн изданието Automotive News.

Планира се японската премиум компания да покаже серийни автономни функции от ниво 4 през първата половина на 2020 година, като това ще стане първо в демонстрационни ситуации. Toyota избира първо Lexus за свой пионер в тази сфера, тъй като технологията е все още доста скъпа и отговаря по-добре на имиджа на бранда Lexus, отколкото на Toyota.

Една от причините за относително бавното лансиране на технологията е, че различните пазари все още нямат еднакви регулации що се отнася до този тип системи. Очаква се до края на века голяма част от водещите страни в бизнеса да уеднаквят критериите си, но това отново няма да е достатъчно.

Обикновено, Lexus и Toyota разработват автономните си технологии в Япония, като след това различните системи преминават през калибровка за реалните пътни условия в различните страни.Тагове: lexusНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4