www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вече тестват новата лимузина на Путин (видео)

31.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Kiril Stoykov | 6837 прочитания
A+ | A-

Журналистите от autoreview. ru са успели да заснемат на полигона на НАМИ (Националния научно-изследователски автомобилен институт) как се тества новата лимузина на президента на Русия Владимир Путин и кортежа му. Освен върху луксозния седан, руснаците работят и върху представителна лимузина с размери на Rolls-Royce, миниван и кросоувър.

Тестваната във видеото кола е с V8 бензинов двигател с мощност 650 к.с. Моторът работи с 9-степенна автоматична трансмисия. За президенската лимузина е предвиден V12 агрегат с 850 к.с., а за спомагателните коли от проекта "Кортеж" - 2-литров мотор с 4 цилиндъра с 250 к.с.

Очаква се, че автомобилите от "Кортеж" ще се пускат под марката Aurus (получен от смесица от думите Aurum - злато, и Russia). Първите автомобили на руския елит ще са готови до края на годината. Серийното производство ще се осъществява в предприятията Sollers.

Колите обаче ще бъдат пазени в тайна чак до май 2018 г., когато ще бъдат показани за първи път по време на поредното встъпване в длъжност на руския президент. Проектът "Кортеж" включва лимузина, по-малък седан, микробус и всъдеход за охраната. Инвестицията се очаква да струва на Русия около 10 млрд. рубли или приблизително около 250 млн. лева.
Тагове: КортежПутинлимузинатестовевидеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ