www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla търси нов доставчик на батерии?

30.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3787 прочитания
A+ | A-

От 2008 година насам японският гигант Panasonic е единственият доставчик на батерии за Tesla, но в близко бъдеще това може да се промени. Плановете на американската компания предвиждат производството на 500 000 броя от новия Model 3, но е факт, че производството се бави, като от компанията не искат да кажат каква е причината за това.

В момента Tesla и Panasonic строят уникалната Гигафабрика, но до завършването й остават години. И досега не е имало проблеми с недостиг на батерии от Panasonic, но може би точно това е причината за забавянето на производството на Model 3?

През третото тримесечие Tesla произведе 260 броя Model 3, а плановете бяха за над 1600 бройки.

И докато анализаторите се чудеха какви точно са проблемите в Tesla, вестник The Korea Herald обяви за много интересна визита на шефове на компанията в Южна Корея.

„Представители на централата на Tesla са посетили Корея по-рано този месец, за да се срещнат с някои от шефовете на Samsung SDI и LG Chem, като темата на разговорите им са били литиево-йонни батерии за електромобили и качественият контрол, които корейските марки упражняват върху производството си”, се казва в материала на изданието.

Все още обаче няма сделка с някой от новите партньори на Tesla, а няма и информация, че такава се подготвя.

LG Chem доставя батериите за Chevrolet Bolt и в миналото доставяше батерии за част от производството на Tesla Roadster. Samsung SDI пък работи с енергийното звено на Tesla, където се развиват проектите Powerwalls и Powerpacks, така че американската компания вече има директни връзки с двете фирми.

Спекулациите толкова бързо набраха скорост, че се наложи Илон Мъск да ги опровергава.

„Tesla работи ексклузивно с Panasonic за батериите на Model 3. Всички статии, които твърдят нещо различно от това, не отговарят на истината”, написа Мъск в Twitter.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ