www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FXX K Evo е най-екстремният модел в историята на Ferrari

30.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 8885 прочитания
A+ | A-

Ferrari показа най-екстремния си и ориентиран към пистата модел - FXX K Evo, по време на Finali Mondiali на италианската писта Мугело. Машината ще се предлага и като доработка за вече съществуващите 40 броя FXX K, и като отделен супер лимитиран модел.

Автомобилът, който Ferrari ще ви позволи да използвате само на писта, има сериозно преработена аеродинамика, като резултатите са стойности на притискане към асфалта близки до тези на състезателните коли от сериите GT3 и GTE.

При скорост от 200 км/ч, FXX K Evo генерира пристискане към земята от 640 килограма, което е с цели 75 процента повече от стандартния LaFerrari, на който се базира.

Освен цялостно преработената аеродинамика от горната и долната част на автомобила, теглото на машината също е било намалено спрямо това на FXX K, но италианците все още не разпространяват точната цифра. FXX K тежи 1165 кг, като очакваме Evo версията да е близо до 1100 кг.

Задвижването идва от вече познатата ни хибридна система, която използва V12 бензинов мотор и електромотор. Максималната мощност е 1050 к.с., а въртящият момент е над 900 Нм.

Силата достига колелата посредством автоматична скоростна кутия подобна на тази, която болидите от Формула 1 използват. Спирачната сила се осигурява от керамични спирачки Brembo.Тагове: ferrarifxxНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ