www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хамилтън: Не съм по-добър от Сена само защото имам повече победи

27.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3589 прочитания
A+ | A-

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че спечелването на четвъртата му титла няма да го направи по-добър пилот от идола му от детските му години Айртон Сена. Легендарният бразилец загина на 34 години през 1994 година като трикратен световен шампион във Формула 1.

Хамилтън вече подобри постиженията на Сена по отношение на победите, спечелените квалификации и подиумите, а ако стане отново световен шампион, ще е едва петият пилот в историята, взел четири световни титли.

„Айртон загина твърде млад и мисля, че можеше да продължи да се състезава, то той щеше да спечели още титли – заяви Хамилтън в Мексико. – Не се смятам за по-добър от него, само защото съм спечелил повече състезания, квалификации или защото ще имам повече титли. Но съм много горд, че моето име се споменава заедно с неговото. Това ми е достатъчно.”

Хамилтън има шанс да стане първият британец, спечелил четири титли във Формула 1, а освен това успя да подобри и някои от рекордите на най-успешния пилот в историята на шампионата Михаел Шумахер.

Хамилтън направи неособено ясна прогноза за това още колко време планира да се състезава, като обясни, че няма намерение да се отказва и очаква с нетърпение развитието на болидите по новите технически правила, въведени този сезон. В същото време Люис заяви, че няма намерение да кара във Формула 1 когато стане на 40 години, но сега той е едва на 32.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ