www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan влиза във Формула Е

25.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1070 прочитания
A+ | A-

Японският автомобилен производител Nissan потвърди, че ще дебютира във Формула Е през сезон 2018-2019, като се очаква, че ще замени Renault – най-успешният конструктор в историята на надпреварите с електрически болиди.

От известно време насам в рамките на Renault-Nissan върви дискусия за тази смяна, която е била обсъждана и с шефа на Формула Е Алехандро Агаг, който обяви, че идването на Nissan ще е сериозен плюс за шампионата.

Nissan е най-големият производител на електромобили в света, а моделът Leaf е най-продаваният електрически автомобил в глобален мащаб. Renault пък е №1 в Европа със своя Zoe.

Смяната на Renault с Nissan във Формула Е, ще позволи на френската компания да насочи повече внимание и ресурси към заводския си тим във Формула 1.

Тъй като правото на участие във Формула Е се държи от тима e.dams, то е почти сигурно, че отборът, ръководен от Жан-Пол Дрио и Ален Прост ще продължи с изпълнение и на програмата на Nissan, като компанията ще стане първата японска марка, включила се в надпреварата.

Nissan няма състезателна програма на високо ниво от края на 2015 година, когато беше закрит провалилия се проект за участие в LMP1 в световния шампионат за издръжливост (WEC) и Льо Ман.

Renault спечели титлата при конструкторите в първите три сезона на Формула Е, а Себастиен Буеми триумфира и при пилотите миналия сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4