www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Aston Martin пуска два нови модела Lagonda

24.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2922 прочитания
A+ | A-

Британската марка Aston Martin си връща популярността, а на темпото й могат да завидят всичките й конкуренти. Aston наскоро представи DB11 Volante, а в момента тече усилена работа по Vantage за моделната 2019 година. Освен това, компанията показа подводница, както и участва в строителен проект в Маями, а скоро ще видим и серийната версия на хипер автомобила Valkyrie.

Това обаче далеч не е всичко. Главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър потвърди пред списание Car and Driver, че до 2023 година моделното семейство Lagonda ще се обогати с още два автомобила. Интересното е, че не става въпрос за седани или SUV модели, тъй като Aston Martin скоро ще представи своя модел DBX, който ще е съперник на Bentley Bentayga.

„Истината е, че нито един от двата нови модела, които ще се присъединят към Lagonda Taraf, не може да бъде наричан класически седан – обясни Палмър. – Ако направим класически седан, ще е трудно да пробием на този пазар. Затова дадохме предизвикателство на момчетата от дизайнерския отдел, да направят нещо, което ще ни помогне да разбием статуквото, олицетворявано от Rolls-Royce и Bentley. Това важи за дизайна, защото този пазар си остават консервативен и се продават коли, в които шофьор вози собственика.”

За двата нови модела се знае, че ще бъдат изградени върху една и съща платформа, заета от новия Aston Martin DBX, чиято премиера предстои. Двигателната гама ще е споделена с DBX, а най-вероятно ще има и вариант с изцяло електрическо задвижване.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "