www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шефът на VW критикува Tesla

23.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1148 прочитания
A+ | A-

Главният изпълнителен директор на VW Матиас Мюлер атакува Tesla по време на международен форум в Пасау, Германия, като темата, която избра той се оказа изненадваща за аудиторията.

„Сега трябва да кажа няколко думи за Tesla. При цялото ми уважение, има някои компании, които са шампиони на големите новини и обявления, не искам да казвам имена – дипломатично започна Мюлер. – Става въпрос за компании, чиито продажби едва стигат до 80 000 коли годишно. И има компании като Volkswagen, които продават по 11 милиона коли на година и имат печалби в размер на 13 или 14 милиарда евро.

„Ако информацията ми е правилна, Tesla е на загуба в размер на милиони долари всяко тримесечие и освен това изненадващо уволнява част от работниците си. Социална отговорност? Моля ви. Не трябва да се отвличаме и да сравняваме ябълки с портокали.”

Изявлението на Мюлер е много смело, като се имат предвид проблемите, с които се бори Volkswagen – става въпрос за глобалния скандал „Дизелгейт”, който избухна през 2015 година и заради него стана ясно, че компанията е продала над 11 милиона коли в цял свят, оборудвани с дизелови мотори със софтуеър, обучен да заблуждава апаратурата при тест за вредни емисии, а в реалността двигателят отделя до 40 пъти вредни вещества от заявените. Заради този скандал VW загърби напълно дизеловите технологии, плаща милиарди по споразумения и съдебни дела и се насочи към електрификацията на цялата си моделна гама и лансирането на електрически модели в близко бъдеще.

Предполага се, че в края на разследванията, които текат срещу част от шефовете на компанията, както в Европа, така и в Щатите, съдът ще прати в затвора някои от бившите големи босове на компанията.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4