www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лондон: Още 10 лири на ден такса, ако колата ти не отговаря на Euro 4

23.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 6516 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Лондон въведе нова такса за най-замърсяващите автомобили, като целта е да се подобри качеството на въздуха над британската столица. Новата такса е в размер на 10 лири на ден и засяга дизеловите и бензинови автомобили, регистрирани преди 2006 година, които се отговарят на изискванията на стандарта Euro 4 от 2005 година.

Новата такса ще се прилага за използване на такъв автомобил между 7 часа сутринта и 6 часа вечерта в работните дни и се добавя към вече съществуващата такса от 11,50 лири за шофиране в централен Лондон. Това означава, че от днес някои шофьори ще плащат 21,50 паунда, за да карат по-старата си кола в централната част на града.

Лондон редовно се нарежда на челните места по замърсеност на въздуха в Европа, а наскоро Върховния съд определи, че действията на правителството на Великобритания не отговарят на правилата на ЕС за борба със замърсяването на въздуха.

Според изследване от 2015 година всяка година почти 9500 лондончани умират от дългосрочното дишане на замърсения въздух на столицата.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ