www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо: Договорът ми с McLaren е дългосрочен

20.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1704 прочитания
A+ | A-

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо остава в McLaren и за сезон 2018 във Формула 1 – това беше голямата новина в началото на уикенда за Гран при на САЩ.

Но противно на очакванията, че новият контракт на испанеца е само за един сезон, Алонсо обясни, че ангажиментът му към отбора е „дългосрочен”. Все пак се предполага, че в него има клауза, която позволява на Фернандо да напусне в края на 2018, тъй като за 2019 се очакват сериозни размествания на пазара на пилоти в световния шампионат.

„Не, договорът ми не е само за една година, но никога не обсъждаме извън тима клаузите на контрактите ни, така че няма да го направим и сега – обясни Алонсо в Остин. – Но договорът е дългосрочен и ще видим как ще тръгнат нещата догодина.

„Много съм развълнуван за сезон 2018, очакванията ми са вече съвсем различни, нямам търпение с McLaren да се върнем в челото на колоната, искам вече да идва стартът в Австралия.”

Алонсо призна, че едва ли не до последния момент е преговарял с всички отбори, които са имали интерес към него, но най-убедителен се е оказал проектът на McLaren.

Британският тим се отказа от моторите на Honda за догодина и става клиент на Renault, след като Mercedes и Ferrari отказаха да доставят двигатели на втория най-успешен отбор в историята на Формула 1.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4