www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Polestar 1 е купе с 600 к.с. и шведски корени

17.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3494 прочитания
A+ | A-

Polestar показа първия си модел като самостоятелна компания. Разбира се, возилото използва техническата база на Volvo, но се отличава по доста признаци от серийните продукти на шведската марка.

Може би най-интересното за Polestar 1 се крие под ламарините, където е поместена хибридна система с цели 600 к.с. 2.0-литров турбо мотор изпраща сила към предните колела, а два електромотора се грижат за задната ос.

Пробегът само на електрическа енергия е цели 150 километра, което успешно нарежда возилото до някои чисто електрически коли, а тук все пак говорим за хибрид. Системата за задвижване може да работи по няколко различни начина, като в един от режимите се използва само електрическа тяга само към задните колела. Тоест, резултатът е EV със задно предаване.

Polestar казва, че това ще бъде първият и последен хибриден автомобил на бранда, поради простата причина, че всички бъдещи проекти ще разчитат само на електрическа тяга. 

Засега не се споменава цена за конкурента на BMW i8, но се знае, че годишно ще се произвеждат не повече от 500 бройки. Процесът ще се извърва в Китай, но няма да започне преди началото на 2019 година. Предстои в най-скоро време да станат ясни и динамичните характеристики на Polestar 1.Тагове: polestarНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ