www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вили Вебер: Защо феновете не научават истината за Михаел Шумахер?

17.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 6210 прочитания
A+ | A-

Бившият мениджър на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Вили Вебер отново атакува семейството на пилота и настоящия му мениджмънт заради медийното затъмнение, което налагат относно състоянието на легендата.

Шумахер пострада тежко в края на 2013 година при падане на ски, после беше в кома половин година и претърпя няколко тежки операции, а от известно време насам се възстановява в дома си в Швейцария, но никой не е наясно в какво точно състояние се намира пилотът и дали наистина се възстановява или просто вегетира.

Вебер има огромен принос за пробива на Михаел във Формула 1 в началото на 90-те години, но след като сложи край на кариерата си Шумахер го смени с пресаташето си Сабине Кем.

„За мен е изключително неприятна ситуацията, в която феновете на Михаел не знаят нищо за здравословното му състояние в момента. Защо никой не им казва истината”, заяви Вебер пред германския сайт TZ.

Семейството на Шумахер и Кем не разкриват никаква информация за състоянието на Михаел и обявиха, че ще водят дела срещу всяко издание, което публикува „негативна и неофициална” информация за състоянието му.

През септември 2016 година адвокатът на семейство Шумахер Феликс Дам заяви пред германски съд, че клиентът му „не може да ходи”, като това стана в хода на дело срещу списание Bunte, което беше публикувало информация, че Михаел вече може да прави самостоятелно по няколко стъпки. По-рано тази година списанието беше осъдено да плати 50 000 евро плюс съдебните разноски за тази си публикация.

В момента за Михаел се грижи малък медицински екип в къщата на семейството до Женева, но се появи информация, че съпругата му Корина обмисля да го премести в Щатите.

Въпреки сериозните мерки за недопускане на изтичане на информация за състоянието на Михаел, семейството на бившия пилот и мениджърския му екип работят активно за промотирането на всякакви стоки и събития с неговото име, за да запазят жив спомена за великия пилот у феновете му.

Това не е първият случай, в който Вебер иска чрез медиите повече прозрачност около състоянието на Михаел.

„От известно време твърдя, че семейството на Михаел не казва цялата истина относно състоянието му”, заяви по-рано тази година Вили пред списание Bunte.

Вебер е недоволен и от действията на Корина Шумахер.

„Корина не ни позволява никакъв контакт с Михаел – оплака се известният мениджър. – Десетки пъти се опитвам да получа разрешение от нея, за да го посетя, но нито веднъж не съм имал успех.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ