www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бътън: Хамилтън се държеше странно

17.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1531 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън разкри, че Люис Хамилтън се е държал „малко странно”, когато двамата са били съотборници в McLaren. Британецът разказва това в автобиографията си „Life to the Limit”, която предстои да излезе.

Дженсън се концентрира върху няколко случки между него и Люис, които показват, че е имало моменти, в които отношенията им са били много сериозно обтегнати.

Първият такъв случай е Гран при на Турция през 2010 година, когато двамата се спречкват заради обвиненията на Хамилтън към Бътън, че го е изпреварил въпреки заповедите от бокса.

„В средата на сезона аз бях по-напред от Люис в класирането – пише Бътън. – Дали му харесваше да губи от съотборника си? Най-вероятно, не, но той е състезател и също като мен, това предизвикателство му харесваше.

„Двамата с Люис се разбирахме добре, но мисля, че той беше малко ядосан. Честно казано, не мисля, че това, което ставаше му допадаше. И нещата се влошиха допълнително в Турция, където двамата едва не се ударихме, което пък доведе до усложняване на отношенията ни.”

Тогава Хамилтън, който спечели състезанието е ядосан, че Бътън го е изпреварил при заповеди от бокса да не го прави. Двамата се разправят на подиума, като Бътън отрича, да е получавал такава заповед от шефовете на тима. Според Дженсън, това е накарало Люис да мисли, че отборът заема страната на Бътън срещу него.

След това Бътън разказва и за Гран при на Белгия през 2012 година, когато Люис публикува в Twitter телеметричните данни от колата си, за да покаже, че е загубил в квалификацията, тъй като е карал с по-различно задно крило.

„Люис направи всичко това, защото беше ядосан на тима, не на мен, аз бях страничен дразнител, но цялата история беше тъпа, защото не може да пуснеш в нета телеметричните данни от колата, които трябва да са тайна”, разказва Бътън.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ