www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бътън: Хамилтън се държеше странно

17.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1275 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън разкри, че Люис Хамилтън се е държал „малко странно”, когато двамата са били съотборници в McLaren. Британецът разказва това в автобиографията си „Life to the Limit”, която предстои да излезе.

Дженсън се концентрира върху няколко случки между него и Люис, които показват, че е имало моменти, в които отношенията им са били много сериозно обтегнати.

Първият такъв случай е Гран при на Турция през 2010 година, когато двамата се спречкват заради обвиненията на Хамилтън към Бътън, че го е изпреварил въпреки заповедите от бокса.

„В средата на сезона аз бях по-напред от Люис в класирането – пише Бътън. – Дали му харесваше да губи от съотборника си? Най-вероятно, не, но той е състезател и също като мен, това предизвикателство му харесваше.

„Двамата с Люис се разбирахме добре, но мисля, че той беше малко ядосан. Честно казано, не мисля, че това, което ставаше му допадаше. И нещата се влошиха допълнително в Турция, където двамата едва не се ударихме, което пък доведе до усложняване на отношенията ни.”

Тогава Хамилтън, който спечели състезанието е ядосан, че Бътън го е изпреварил при заповеди от бокса да не го прави. Двамата се разправят на подиума, като Бътън отрича, да е получавал такава заповед от шефовете на тима. Според Дженсън, това е накарало Люис да мисли, че отборът заема страната на Бътън срещу него.

След това Бътън разказва и за Гран при на Белгия през 2012 година, когато Люис публикува в Twitter телеметричните данни от колата си, за да покаже, че е загубил в квалификацията, тъй като е карал с по-различно задно крило.

„Люис направи всичко това, защото беше ядосан на тима, не на мен, аз бях страничен дразнител, но цялата история беше тъпа, защото не може да пуснеш в нета телеметричните данни от колата, които трябва да са тайна”, разказва Бътън.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ