www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen инвестира милиарди в електрически камиони и бусове

16.10.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1842 прочитания
A+ | A-

Volkswagen планира масирано навлизане на пазара на електромобилите и на практика в близко бъдеще колите на ток ще заменят дизеловите модели на германския концерн. Това  е и най-сигурният начин компанията да се справи с последствията от глобалния скандал „Дизелгейт”, но усилията на VW няма да обхванат само леките коли.

1,4 милиарда евро ще инвестира германският гигант в развитието на технологиите за бъдещите електрически камиони и автобуси на концерна, като част от тези пари ще бъдат използвани и за развитието на автономните системи, които ще ръководят тези водила.

Бъдещите електрически автобуси и камиони на VW Group ще се появят на пазара под марките Navistar, MAN и Scania, а първият такъв модел трябва да дебютира още през 2020 година – става въпрос за e-Delivery на Volkswagen, чието производство ще е в Бразилия.

Доста преди това обаче – още догодина ще станем свидетели на първите електрически автобуси на концерна, които ще са дело на MAN и Scania.

Според прогнозите на компанията до 2025 година електрическите бусове ще заемат 5 процента от този пазар в Европа, което означава, че бурният ръст на този сегмент тепърва предстои и ще дойде малко след този на пазара за леки автомобили на електричество.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ