www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Новите мотори стават ясни на 31 октомври

11.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1480 прочитания
A+ | A-

В края на този месец новите собственици на Формула 1 Liberty Media трябва да започнат да представят на участниците в световния шампионат визията си за развитие и промени в спорта.

Първата стъпка ще е презентацията на 31 октомври, дело на ФИА и FOM, която ще демонстрира бъдещия регламент за двигателите във Формула 1. Моторите трябва да станат по-евтини, по-семпли, по-шумни и по-достъпни за производство.

Плановете предвиждат унифицирането на голям брой детайли и компоненти по моторите, което ще ги направи по-прости и по-евтини. Очаква се, че развитието на съвместната работа на мотор-генераторите MGU-K и MGU-H ще позволи да бъде прескочена психологическата граница от 1000 конски сили.

Заедно с промените по моторите ще бъдат представени и ограничения в аеродинамиката, като орязването на аеродинамичното притискане ще направи колите по-нестабилни и по-трудни за каране.

За разлика от ерата на Бърни Екълстоун, сега бъдещите промени няма да се обсъждат от участниците, тъй като всяка страна защитава само своите интереси. А приетите в миналото компромиси в правилата заради един или друг отбор обикновено не дават добър резултат.

Следващата крачка на Liberty Media ще е представянето на концепция за ограничаване на бюджетите на отборите, участващи във Формула 1. Това трябва да стане на 7 ноември, като идеята е, че разходите ще бъдат намалявани постепенно, а не изведнъж, но ще се преследва определена сума, която ще е таван на разходите за един сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4