www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen намалява дилъри, ще продава коли онлайн

11.10.2017 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2305 прочитания
A+ | A-

Германският автомобилен гигант Volkswagen планира да ореже част от дилърската си мрежа в Европа, както и да стартира продажби онлайн, за да отговори на промените в навиците на клиентите.

VW се опитва да намали разходите на всичките 12 марки, които са под шапката на VW Group, като това е следствие на глобалния скандал „Дизелгейт”, а в същото време компанията трябва да инвестира сериозно, тъй като пое курс към електрификация на моделната си гама.

„В последните години се стремим към консолидация на всички световни пазари, на които присъстваме – обясни Юрген Щакман, който отговоря за продажбите на Volkswagen. – Този процес определено ще се ускори в следващите една-две години, включително и в Германия.”

Той обаче отказа да уточни с колко точно ще намалеят разходите на компанията, както и колко дилърства ще бъдат закрити при въвеждането на „новия модел на продажби”. Все пак той потвърди, че VW и дилърите на марката в момента разработват съвместен онлайн портал, но не сподели повече подробности за проекта.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ