www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Red Bull искат да задържат Рикардо и Верстапен до края на 2020 година

10.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2585 прочитания
A+ | A-

В Red Bull се надяват, че ще задържат двамата си пилоти Дениъл Рикардо и Макс Верстапен поне до края на 2020 година, като това е отговор на постоянно засилващите се слухове за бъдещето на тима.

Големите промени на пазара на пилоти във Формула 1 явно ще се случат в края на 2018 година, когато се очаква да се освободят няколко места във важни тимове, като едно от тях най-вероятно ще е това на Кими Райконен във Ferrari. В същото време тогава ще е интересно и какво ще се случи с договорите на Рикардо, Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, които не са подписали за 2019.

„На практика, Рикардо ще е свободен агент в края на 2018 година – призна шефът на Red Bull Кристиан Хорнър. – Тогава ще е изтекъл 5-годишният му договор нас. Но ние искаме да задържим и двамата ни пилоти поне до края на 2020 година.”

Ако все пак Рикардо напусне в края на следващия сезон, то Red Bull ще може да си върне Карлос Сайнц, който догодина ще кара под наем в Renault.

Договорът на Макс Верстапен е до края на 2019 година и наскоро съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обяви, че няма как холандецът да се измъкне предсрочно от него, дори и след трудната първа половина на сезона за бившите шампиони.

Тази година Рикардо и Верстапен имат по една победа и са единствените извън пилотите на Mercedes и Ferrari, печелили състезания.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "