www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Холандия се връща в календара на Формула 1?

10.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1207 прочитания
A+ | A-

Новите шефове на Формула 1 полагат сериозни усилия, за да върнат Холандия в календара на световния шампионат, което не е изненада с оглед на това колко бързо расте популярността на звездата на Red Bull Макс Верстапен и колко верни негови фенове го следват по света.

Търговският директор на Формула 1 Шон Брачес вече е посетил Холандия, за да проучи възможността за организиране на състезание. За последно в Холандия имаше старт от Формула 1 през 1985 година на легендарното трасе „Зандвоорт”. Сега обаче Брачес има други планове и иска състезанието да е улиците на някой от големите холандски градове. Смята се, че най-вероятно става въпрос за Амстердам и Ротердам.

Амстердам е изключително популярна туристическа дестинация и местни анализатори вече се притесняват, че ако там се организира старт от Формула 1, това ще е логистичен кошмар и може да парализира цели части от града.

От друга страна, в последните години Ротердам редовно приема демонстрации на отбори от Формула 1 и на тях винаги се събира сериозна публика.

Все още обаче няма информация кога може да се очаква евентуалното включване на Холандия в календара на световния шампионат.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4