www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

3 години безплатен транспорт в Барселона, ако върнете старата кола!

07.10.2017 | Авто новини: Клюки » Любопитно | Автор: Kiril Stoykov | 7696 прочитания
A+ | A-

Властите в Каталуния предприеха драстични мерки за ограничаване на по-старите употребявани автомобили. Мерките за ограничаване на замърсяването на въздуха предвиждат освен по-високи данъци за "трошките", така и нова карта за транспорт т.нар. T-Verde (Зелена карта). Картата ще дава право на 3 години безплатен транспорт за всичките 6 зони на метро, влакове и автобуси (на практика в цяла Каталуния), с изключение на туристическите транспортни средства. Безплатната карта се предлага от 2 октомври 2017-а и всеки може да я получи, ако има адресна регистрация в Каталуния. За целта ще трябва да върне и употребявания си автомобил за скрап, ако е дизелов, трябва да е произведен преди 2006 г., а ако е бензинов преди 1997 г.

За безплатната карта обаче има и още едно важно условие - да не се купува нова кола. Важи със задна дата за максимум от 6 месеца. Всяка година ще се обновява абонаментът, за да се следи за закупуването на нов автомобил. Картата е за персонално ползване, но може да се отстъпи веднъж в годината на член от семейството.

Една такава карта за градския транспорт би могла да спести около 4000 евро годишно за ползвателите на лек автомобил и 1300 евро за мотоциклетистите.Тагове: трафикБарселонабезплатнакартаградскитранспортНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ