www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Aston Martin може да влезе и във Формула Е

06.10.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1322 прочитания
A+ | A-

Aston Martin може да е следващият автомобилен производител, който да се включи във Формула Е. Това обяви главният изпълнителен директор на британската компания Анди Палмър.

Aston Martin разработва първия си електрически модел – седана RapidE, а след лансирането му британците може да се присъединят към Audi, Jaguar, Renault и BMW в световния шампионат за електрически болиди.

„Все още не разполагаме с електрически автомобил, но през 2019 това ще се промени – обясни Палмър. – Мисля, че Формула Е ще е подходящо място за нас, на мен този шампионат много ми харесва.”

Наскоро Porsche и Mercedes също обявиха, че ще се включат във Формула Е за сезон 2019-2020.

Палмър обаче направи уточнението, че Aston Martin няма да влезе в шампионата докато все още се налага пилотите да сменят колите в средата на състезанието, тъй като батериите все още не издържат цяла състезателна дистанция.

„Според мен, това отнема от очакванията дали енергията ще стигне до финала, когато това се промени, ще стане още по-интересно”, обясни Палмър.

Новият сезон във Формула Е стартира през декември и ще е последният, в който пилотите ще сменят колите в хода на състезанията. За сезон 2018-2019 отборите ще използват нови, по-мощни батерии, с които пилотите ще карат от старта до финала.

Aston Martin RapidE ще излезе на пазара през 2019 година, цената му ще е 200 000 лири, а производствената серия ще е едва 155 коли.

За сезон 2018 година Aston Martin става основен спонсор на Red Bull във Формула 1 и се предполага, че в бъдеще може да създаде и собствен двигател за световния шампионат.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ