www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Супер звездата Широ Такатани кацна в БГ за Once Dance Week Пловдив

04.10.2017 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 6144 прочитания
A+ | A-

Широ Такатани - съосновател на световноизвестния японски артистичен колектив Dumb Type, и екипът му пристигнаха късно снощи в Пловдив за юбилейното издание на ONE DANCE WEEK. Артистите на спектакъла ще подготвят експеримента със звук и светлина ХРОМА цели четири дни при изключително прецизен график и организация.

Впечатляващи визуални ефекти, мащабна графика, специално изградена звукова среда ще създадат един напълно различен свят, който ще посрещне публиката на ONE DANCE WEEK в два поредни дни – 6 и 7 октомври от 19:30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в Града под тепетата.

Интересът към спектаклите е огромен, а двете зали се разпродават бързо. В продажба са билетите за двете представления на ХРОМА - на 6 октомври и на 7 октомври, на цени от 10, 15 и 20 лв., както и билетите за СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ и РАЗКАЗВАЧКАТА.

Неделя, 8 октомври, предлага цели две представления от чешкия модул CHECK THE CZECHS на ONE DANCE WEEK 2017. СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ е посветен на легендата Мохамед Али – от възхода на ринга до угасването на една легенда, покосена от болестта на Паркинсон, а РАЗКАЗВАЧКАТА е вдъхновена от романа на Атик Рахими „Камъкът на търпението“, в който афганистанска жена се осмелява да говори за насилие, сексуални посегателства, потисничество и още преживени страдания пред нейния изпаднал в кома съпруг.

Чешката програма е курирана от Ивона Кройцманова – моторът зад почти всички изпълнителски феномени в Чехия и член на международни мрежи, между които IETM, European Dancehouse Network, съосновател и асоцииран директор на Aerowaves и партньор на Be SpectACTive!.

ХРОМА идва на ONE DANCE WEEK с подкрепата на EU JAPAN FEST в партньорство с ОФ Пловдив 2019, Посолство на Япония в София, Клуб Приятели на Япония в България, Agency for Cultural Affairs Government of Japan за фискалната 2017 година и Japan Foundation. Спектаклите от програмата CHECK THE CZECHS гостуват на юбилейното издание на ONE DANCE WEEK в Пловдив с подкрепата на Чешки център в София, Посолството на Чехия в София, Министерство на културата на Чехия.
Тагове: Широ Такатани танц Once Dance WeekНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ