www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Илон Мъск обещава половин час полет между Париж и Ню Йорк с ...ракета (видео)

02.10.2017 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 2448 прочитания
A+ | A-

Шефът на Tesla и частната аерокосмическа компания SpaceX Илон Мъск в изказване на Международния астронавтски конгрес IAC 2017 в Аделаида (Австралия) сподели плановете си за използването на космически ракети за превоз на пътници по схемата "Земя-Земя". Това би съкратило времето за полет до която е да е точка на планетата ни в рамките на един час.

За повечето от популярните в момента дестинации преходът би отнел по-малко от половин час. Очаква се ракетите на компанията да осъществят транспорт с максимална скорост 27 000 км/ч на пътници на такава височина, където няма съпротивление на въздуха и това ще позволи рязко да се увеличи потенциалната скорост и горивната ефективност.

Съгласно видеото от презентацията на Мъск, времето за полет на космическия кораб BFR (Big Falcon Rocket) на компания SpaceX от Хонконг до Сингапур ще отнема 22 минути, от Лос Анджелис до Торонто - 24 минути, и до Ню Йорк за 25 минути. Точно половин час ще трябва за ракетно придвижване от Париж до Ню Йорк.Тагове: Илон Мъск Tesla ракета космос видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ