www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Моделите на Opel ще използват двигатели от PSA

29.09.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Georgi Ivanov | 1846 прочитания
A+ | A-

Голяма част от производството и развитието на двигатели на Opel ще бъде прекратена, тъй като преструктурирането на германската марка включва в бъдеще да се използват мотори на PSA Group. Това решение може да струва работата на хиляди работници и инженери, работещи за Opel.

„Постепенно ще започнем да използваме платформи и двигатели на PSA за моделната гама на Opel – заяви шефът на PSA, отговарящ за развитието на моделите Жил Ле Борн. – Това няма да стане от днес за утре, ще отнеме няколко години.”

Но смяната на някои мотори на Opel може да стане съвсем скоро, като ле Брон не даде категоричен отговор дали PSA ще продължи да използва някои от актуалните двигатели на Opel.

„Все още няма нищо решено – обясни той. – Но е ясно, че Opel трябва да постигне по-добра ефективност във всички области и ще ползваме нашия опит, натрупан при преструктурирането на PSA, така че в това отношение резултатите ще се подобряват с представянето на всеки нов модел.”

Ле Брон обаче беше категоричен, че първото нещо, което ще се случи оттук нататък ще е PSA и Opel да спрат да плащат на GM за лицензи и патенти за технологии на американците.

Източник от PSA обясни пред агенция Reuters, че френската компания на практика няма нужда от технологиите на Opel при „конвенционалните автомобили” и постепенно платформите и двигателите на германците ще бъдат заместени от технологии на PSA Group.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ