www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Отиде си създателят на "Плейбой" Хю Хефнър

28.09.2017 | Авто новини: Клюки » Светско | Автор: Jordan Lukanov | 3161 прочитания
A+ | A-

На 91-гпдишна възраст почина бащата на сексуалната революция Хю Хефнър. Основател и главен редактор на Playboy, превърнал списанието в един от най-разпознаваемите глобални брандове в историята, си отиде от естествена смърт в легендарното си имение тази нощ, потвърдиха близките му.

Стартирайки от чернови върху кухненската си масичка преди 64 години, визионерът не просто подари на света най-продаваното и влиятелно мъжко издание, но и наложи термина „плейбой“ като синоним на смелия, бохемски и отговорен начин на живот. Мнозина дори го наричат Бащата на сексуалната революция.

Към момента списание PLAYBOY се издава в над 20 държави, в това число – и в България, а продуктите с емблематичното лого носят оборот от над 1 милиард долара годишно.

„Баща ми живя изключително въздействащ живот като медиен и културен пионер, както и като основен флагман на движенията за свобода на словото, граждански права и сексуална свобода. Той бе нагледната дефиниция на лайфстайла и философията, стоящи в сърцето на бранда PLAYBOY, една от най-разпознаваемите и харесвани марки в историята. Всички ние – съпругата му Кристъл, сестра ми Кристи, братята ми Дейвид и Марстън, както и служителите на Playboy Enterprises, прекланяме глава пред делото му“, коментира Купър Хефнър, творчески директор на компанията.

От самото си начало Playboy се доказва като много повече от каталог за красиви и разголени дами на луксозна хартия – прогресивните виждания на Хефнър по отношение на сексуалността, хумора, литературата, политиката и културата, правят от изданието същинска Мъжка библия. Име, с което наричат PLAYBOY и до ден-днешен. Сред авторите, публикували на страниците му, личат имената на Рей Бредбъри, Джон Ъпдайк, Иън Флеминг, Джоузеф Хелър, Габриел Гарсия Маркес, Джак Керуак и Кърт Вонегът.

Легендарното PLAYBOY интервю, до голяма степен поставило стандарта за качествена журналистика, дебютира през 1962-ра, когато пред изданието застава джаз иконата Майлс Дейвис. Като водещ на телевизионното шоу „Playboy´s Penthouse” Хефнър за пръв път дава възможност за изява на изпълнители от различни раси, а в опит да се противопостави на консервативните порядки в южните щати, открива PLAYBOY-клубове в Маями и Ню Орлийнс.Тагове: PlayboyПлейбойХю ХефнърОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ