www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Първи тестове за германско електрическо летящо такси в Дубай (видео)

27.09.2017 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 15883 прочитания
A+ | A-

Немският стартъп Volocopter направи първите си реални тестове на своето електрическо летящо такси в Дубай. Двуместният мултикоптер с 18 задвижващи перки се издигна на височина 200 метра и прекара във въздуха примерно 5 минути, за да могат висши представители от ръководството на ОАЕ да преценят неговите възможности.

Към момента мултикоптерът Volocopter е способен да придвижва по зададен с GPS маршрут, но неговите създатели се надяват да реализират напълно автоматизирана система по доставка на пътници от точка А до точка Б в близките 5 години. След началото на комерсиалното използване на летящото такси в Дубай човек ще трябва само да извика мултикоптера с помощта на мобилно приложение от близкото "летище" voloport и да зададе крайния адрес на пътешествието.

Максималната въздушна скорост на летящото такси е около 100 км/ч, а времето за полет с напълно зареден акулулатор е трийсетина минути - в оптимален режим може да се преодолеят 30 км със скорост 70 км/ч. Моделът Volocopter 2X е снабден с 9 независими комплекта батерии и парашути, гарантиращи безопасността на пътниците.


Тагове: Дубай електрическо летящо такси VolocopterНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ