www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пет звезди от краш теста за новия Renault Koleos

26.09.2017 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Kiril Stoykov | 2111 прочитания
A+ | A-





Пет звезди от краш тестовете на Euro NCAP получи новия Renault Koleos. Кросоувърът премина безпроблемно новия протокол 2016 Euro NCAP тестове. Новият Koleos изпъква с резултат от 90% за защита на възрастни, 79% за деца, 63% за пешеходци и 75% за асистенти за безопасност.

Новият Koleos разчита на богатия опит на Renault в сферата на пасивната безопасност и се стреми към отлични резултати в независимите тестове на NCAP. На първо място, използването на стомана с много висока еластичност за рамката на двигателя и закалена стомана за пътническата клетка цели защита на купето в случай на силен удар.

Следващите системи влизат в списъка на стандартното оборудване за безопасност: две адаптивни предни въздушни възглавници, които се раздуват в съответствие с вида на удара и позицията на пътника в автомобила; две странични въздушни възглавници за гръдния кош/раменете на пътниците; две въздушни завеси; предни и задни подглавници с функция за предотвратяване на камшичен ефект; предни седалки, предотвратяващи подхлъзването на тялото под предпазните колани; задни фиксатори Isofix за детски столчета i-Size. Всички предпазни колани са оборудвани с предобтегачи и ограничители на натоварването.

Когато стане въпрос за активна безопасност, гамата от стандартно оборудване на новия Koleos – контрол на сцеплението, последно поколение електронен контрол на стабилността (ESC), електронно разпределение на спирачното усилие и асистент за потегляне по наклон – е допълнена с палитра от най-съвременните асистенти за подпомагане на управлението (ADAS).








Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ