www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari влезе в Топ 100 на най-скъпите марки

25.09.2017 | Авто новини: Авто пазар » Съвети при покупка | Автор: Jordan Lukanov | 3179 прочитания
A+ | A-

Британската консултантска агенция Interbrand публикува ежегодната си класация за 100-те най-скъпи марки в света. През тази година в списъка попаднаха 15 автомобилни бранда, като първото място е за Toyota.

Японският производител е оценен на 50,3 млрд. долара, като заема 7-ата позиция в общия рейтинг. След него се нарежда Mercedes-Benz, която е на 9-о място с 47,8 млрд. долара. На трето място сред автомобилните марки се намира BMW - 13-a в общото класиране с цена 41,5 млрд.

За втора поредна година в Топ 100 на най-скъпите марки в света попада Tesla Motors. Американският производител на електромобили е оценен на 4 млрд. долара и заема 98-ото място в общото класиране.
За първи път в първите 100 влиза Ferrari. Италианската компания е оценена на 4,876 млрд. долара.


Що се касае до най-скъпите брандове отново лидер е Apple със стойност 184,1 млрд. На второ място е Google - 141,7 млрд., а на трето Microsoft - 80 млрд.


Kia също отново е сред най-добрите марки в света, сочи класация на Interbrand. Според проучването „Най-високо оценени марки в света 2017 г.” през последните 12 месеца стойността на автомобилния бранд се е увеличила с 6% до $6,68 милиарда.

“Непрекъснатият стремеж към усъвършенстване и еволюция са в основата на устойчивия растеж на марката КИА,” коментира Mike Rocha, Международен директор Оценка на стойността на бранда, Interbrand: “След лансирането на Стингър – новият вълнуващ фастбек, спортен седан, и отварянето на новия център ‘Beat 360’ в Сеул за сензорна бранд практика, съм убеден в светлото бъдеще на КИА.”

За втора поредна година, КИА е под номер 69 в класацията за най-високо оценените марки в света, след като пазарната й стойност отбеляза стремителен ръст от 645% от 2007 г. досега. Под номер 11 сред най-добрите автомобилни марки в света, Kia изпреварва множество производители на луксозни возила.Тагове: Kia КИА бранд InterbrandНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ