www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Шеф в Hyundai: BMW и Mercedes използват глупави технологии!

21.09.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 7156 прочитания
A+ | A-

В света на премиум автомобилите става все по-интересно, като речникът на участниците явно се обогатява, а се включват и нови, по-амбициозни играчи. Наскоро от BMW обясниха, че X-класата на Mercedes е „ужасен автомобил”, после бившият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че Mercedes може да направи по-добър суперавтомобил от Ferrari, а сега в спора влиза и корейската марка Hyundai.

Hyundai все още не е премиум марка, но един от шефовете й има какво да каже на BMW и на Mercedes.

Става въпрос за Алберт Бирман, който ръководи новата N дивизия и луксозната марка Genesis, който зарадва репортерите с остри думи на представянето на новия Genesis G70 в Южна Корея.

Бирман обясни, че технологиите, които германските компании предлагат в моделите си са твърде сложни, често дефектират и понякога са просто ненужни за голямата част от купувачите.

„На първо място, всичко това е маркетинг – поясни Бирман. – Всъщност, колко купувачи след това си поръчват най-екзотичните екстри, идващи от глупави технологии? Това се прави заради медиите, да се пошуми около колата, да се покаже, че марката е на високо технологично ниво. Но колко такива коли се купуват? Ако някоя от тези високотехнологични системи дефектира, това се отразява зле на купувача, нали?”

Интересното е, че ако ставаше въпрос за някой новак в света на големия автомобилен бизнес, думите му можеха и да бъдат отминати с лека ръка. Но преди да премине в Hyundai, Бирман прекара 30 години в BMW и беше начело на M-дивизията и познава добре традициите в германското автомобилостроене.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ