www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche купува тима на Red Bull във Формула 1?

13.09.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1638 прочитания
A+ | A-

Според последните слухове, Porsche планира да се завърне във Формула 1, но не като доставчик на двигатели, а със собствен тим. Предположенията са, че германската компания, която вече обяви, че напуска световния шампионат за издръжливост и Льо Ман, ще купи тима на Red Bull.

Това трябва да се случи преди началото на сезон 2021, когато ще влязат в сила новите правила за двигателите във Формула 1 и Porsche ще може да дебютира и със свой, по-евтин мотор в сравнение с тези, които сега се използват в световния шампионат.

Все още обаче никой не е потвърдил или отрекъл тази информация. В същото време се появяват все повече информации, че маркетинг стратегията на Red Bull във Формула 1 вече се е изчерпала и компанията на Дитрих Матешиц няма нужда да плаща бюджета на два отбора, за да участва в световния шампионат. Най-вероятно обаче Red Bull ще остане като спонсор във Формула 1, ако продаде тима си на Porsche.

Според слуховете Кристиан Хорнър ще остане начело тима, като все още не се знае дали това ще важи и за гуруто на дизайна в съвременната Формула 1 Ейдриън Нюи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4