www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автономни автомобили ще доставят пица

31.08.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1609 прочитания
A+ | A-

Ford обяви началото на напълно нова програма за изпитания на автономни автомобили – от утре компанията пуска по улиците на Ан Арбър, Мичиган, флотилия возила, които ще доставят пица.

Експериментът се провежда съвместно с веригата Domino’s, а автомобилите са Ford Fusion Hybrid (в Европа това е Mondeo Hybrid).

В началото на изпитанията във всеки един автомобил ще има по един инженер на Ford, който ще следи представянето на колата, а клиентите ще могат да следят пицата си чрез специално приложение. След пристигането на автомобила на адреса, клиентът получава код, с който да отключи вратите на колата, както и контейнера, в който се намира пицата.

Ford вече обяви плановете си да започне производството на автономни автомобили през 2021 година и провежда тестове на различни прототипи в няколко града в Щатите.

Президентът на Domino’s САЩ Ръсел Уайнър призна, че единствените му притеснения за новия експеримент са свързани само с това, че компанията кара клиентите си да излизат навън, за да си получат пицата, която иначе им се доставя на прага на дома им.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4