www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Последният LaFerrari отива на търг

25.08.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3637 прочитания
A+ | A-

Ferrari ще произведе още един, последният екземпляр от супер хибрида LaFerrari, като той ще е откритата версия Aperta. Информацията е на аукционната къща RM Sotheby’s, която ще продаде автомобила на търг.

През 2016 година LaFerrari с №500 – версия купе, също отиде на търг за благотворителност, като цената му стигна 7 милиона долара, а парите бяха дарени за пострадалите от земетресението в централна Италия миналото лято.

И последният LaFerrari Aperta ще е за благотворителност, като това ще е автомобил №210 сред кабриолетите. Първоначално производствената серия трябваше да е 499 коли версия купе и 209 открити LaFerrari, като изключение беше направено за общо две коли, за които стана преди малко въпрос.

Търгът е на 9 септември, когато ще бъде представен и последният LaFerrari, чието оцветяване ще бъде посветено на 70-годишния юбилей на Ferrari.

Според прогнозата на RM Sotheby’s цената на този екземпляр може да достигне между 3 и 4 милиона евро.

Хибридният суперавтомобил разполага със същата система за задвижване като купето – 6,3-литров V12 бензинов двигател, електромотор, блок литиево-йонни батерии и 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Максималната му скорост е 350 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч – 3 секунди.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ